14 Ekim 2015 Çarşamba

BİZ KİMİZ?

 Biz(Hacı Mehmet YILDIRIM-Arı Yetiştiricisi ve Ekrem YILDIRIM-Gıda Mühendisi ve Sadık YILDIRIM) , Kayseri'de arı yetiştiriciliği,bal üretimi ve ticareti yapmaktayız.  Ballarımız, dışardan herhangi bir şekilde arıya şeker veya şekerli ürünler yedirmeden üretilmektedir.  Petek veya süzme çiçek balı üretmekte ve ticaretini yapmaktayız.

Sattığımız balların analizi yaptırılmaktadır.  Analiz sonucu Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğinde belirlenen değerlere uymaktadır.




Yukarıdaki resimde Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğindeki değerler görülmektedir.Sarı ile işaretlenmiş değerler çiçek balında olması gereken şeker bileşenleri değeridir.

Burada konuya vakıf olmayanlar için şu sorular akla gelebilir. Sakkaroz, fruktoz ve glikoz(glukoz) nedir? Ne demektir?

Sakkaroz:Şeker kamışı veya şeker pancarından  edilen bir tür şeker.

Fruktoz:Meyvelerde doğal olarak bulunan şekerdir.

Glikoz:Monosakkaritler denilen basit şekerlerin en yaygınıdır.

Bizim satmış olduğumuz balın analiz raporu da aşağıdaki resimdedir. Değerler ve uygunluğu kırmızı ile belirtilmiştir.

Analiz Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Laboratuvarında yaptırılmıştır.



Yukarıda görüldüğü gibi balımız halk arasında şekersiz olarak bilinen baldır.

Ekibimiz:











ÜRÜNLERİMİZ












SÜZME BAL 50 TL



PETEK BAL 50 TL


KARA KOVAN 100 TL'DİR.





KAYSERİ DIŞI ALIMLARDA KARGO ALICIYA 

AİTTİR.


ÇOKLU ALIMLARDA İNDİRİM UYGULANIR.



İRTİBAT İÇİN


0536 890 11 72 -  Hacı Mehmet  YILDIRIM




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder